vizyona girecek bilim kurgu filmleri 2019

2019’da Vizyona Girecek Bilim Kurgu Filmleri

Bilim kurgu, hayal gücümüzü ateşleyen ve bizi geleceğin olasılıkları hakkında düşündüren büyüleyici bir film türüdür. 2019, bilim kurgu meraklıları için heyecan verici bir yıl olacak, çünkü vizyona girecek çok sayıda ilgi çekici film var. İşte 2019’da vizyona girecek en çok beklenen bilim kurgu filmlerinden bazıları:

1. Alita: Savaş Meleği (Alita: Battle Angel)

James Cameron tarafından yapımcılığı üstlenilen bu film, aynı adlı popüler manga serisine dayanıyor. Hikaye, sibernetik bir vücuda sahip olan ve geçmişini hatırlamayan genç bir kadını konu alıyor. Alita, tehlikeli bir dünyada kendi kimliğini ve amacını keşfetmek için bir yolculuğa çıkar.

2. Uzay Yolu: Keşif (Star Trek: Discovery)

Uzay Yolu serisinin bu yeni bölümü, Kaptan Christopher Pike ve USS Discovery mürettebatının maceralarını takip ediyor. Hikaye, Klingon İmparatorluğu ile Federasyon arasında bir savaşı konu alıyor ve serinin hayranlarına tanıdık karakterler ve yeni yüzler sunuyor.

3. Bıçak Sırtı 2049 (Blade Runner 2049)

1982 yapımı klasik bilim kurgu filminin devamı niteliğindeki bu film, Harrison Ford’u Rick Deckard rolünde geri getiriyor. Hikaye, Deckard’ın kayıp kızını aramak için bir göreve gönderilmesini konu alıyor ve orijinal filmin karanlık ve atmosferik dünyasını yeniden yaratıyor.

4. Bumblebee (Bumblebee)

Transformers serisinin bu yan filmi, ikonik sarı otobotun kökenlerini anlatıyor. Hikaye, 1987 yılında Kaliforniya’da geçen ve genç bir kızın Bumblebee ile arkadaşlığını konu alıyor. Film, serinin hayranlarına nostaljik bir yolculuk sunuyor.

5. Godzilla: Canavarların Kralı (Godzilla: King of the Monsters)

Godzilla serisinin bu yeni bölümü, Godzilla’nın Mothra, Rodan ve King Ghidorah gibi ikonik canavarlarla yüzleşmesini konu alıyor. Film, devasa canavarların yıkıcı güçlerini ve insanlığın hayatta kalma mücadelesini sergiliyor.

6. Uzaylı: Antlaşma (Alien: Covenant)

Alien serisinin bu devam filmi, Prometheus’un olaylarından on yıl sonra geçiyor. Hikaye, yeni bir gezegen arayan bir uzay gemisinin mürettebatının, ölümcül Xenomorph uzaylılarıyla karşılaşmasını konu alıyor. Film, serinin hayranlarına ürkütücü ve gerilim dolu bir deneyim sunuyor.

7. Yıldız Savaşları: Bölüm IX (Star Wars: Episode IX)

Yıldız Savaşları serisinin bu son bölümü, Skywalker destanının sonunu getiriyor. Hikaye, Rey, Finn ve Poe Dameron’un İlk Düzen’e karşı son mücadelesini konu alıyor ve serinin hayranlarına duygusal ve heyecan verici bir son sunuyor.

8. Terminator: Karanlık Kader (Terminator: Dark Fate)

Terminator serisinin bu yeni bölümü, James Cameron tarafından yapımcılığı üstleniliyor ve Linda Hamilton’ı Sarah Connor rolünde geri getiriyor. Hikaye, Terminator 2: Kıyamet Günü’nün olaylarından sonra geçiyor ve insanlığın geleceği için yeni bir tehdit ortaya çıkıyor.

9. Ad Astra (Ad Astra)

Brad Pitt’in başrolünde oynadığı bu film, uzayda kaybolan babasını aramak için bir yolculuğa çıkan bir astronotu konu alıyor. Hikaye, uzayın enginliğini ve insanlığın evrendeki yerini araştırıyor.

10. Gemini Adam (Gemini Man)

Will Smith’in başrolünde oynadığı bu film, kendi genç klonuyla yüzleşen yaşlanan bir suikastçının hikayesini konu alıyor. Film, çığır açan görsel efektler ve heyecan verici aksiyon sahneleri sunuyor.

Bu filmler, 2019’da bilim kurgu hayranlarına heyecan verici ve düşündürücü bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. İster uzayın enginliğini keşfetmek ister geleceğin teknolojik harikalarını görmek isteyin, bu filmler hayal gücünüzü ateşleyecek ve sizi geleceğin olasılıkları hakkında düşündürecek.


Yayımlandı

kategorisi