wap ne demek

WAP (Kablosuz Uygulama Protokolü)

WAP (Kablosuz Uygulama Protokolü), kablosuz cihazlar için bir uygulama protokolüdür. WAP, kablosuz cihazların İnternet’e erişmesini ve çeşitli uygulamaları kullanmasını sağlar. WAP, 1999 yılında Nokia, Ericsson, Motorola ve Unwired Planet tarafından geliştirilmiştir.

WAP, TCP/IP protokolü üzerine kuruludur. WAP, TCP/IP protokolünün kablosuz ağlara uyarlanmış bir sürümüdür. WAP, kablosuz ağların bant genişliği ve gecikme süresi gibi kısıtlamalarını dikkate alarak tasarlanmıştır.

WAP, kablosuz cihazların İnternet’e erişmesini ve çeşitli uygulamaları kullanmasını sağlar. WAP, kablosuz cihazların web sayfalarını görüntülemesini, e-posta göndermesini ve almasını, kısa mesaj göndermesini ve almasını ve oyun oynamasını sağlar.

WAP, kablosuz cihazların İnternet’e erişmesini ve çeşitli uygulamaları kullanmasını sağlayan bir protokoldür. WAP, kablosuz cihazların bant genişliği ve gecikme süresi gibi kısıtlamalarını dikkate alarak tasarlanmıştır. WAP, kablosuz cihazların web sayfalarını görüntülemesini, e-posta göndermesini ve almasını, kısa mesaj göndermesini ve almasını ve oyun oynamasını sağlar.

WAP’ın Faydaları

  • WAP, kablosuz cihazların İnternet’e erişmesini sağlar.
  • WAP, kablosuz cihazların çeşitli uygulamaları kullanmasını sağlar.
  • WAP, kablosuz cihazların bant genişliği ve gecikme süresi gibi kısıtlamalarını dikkate alarak tasarlanmıştır.
  • WAP, kablosuz cihazların web sayfalarını görüntülemesini, e-posta göndermesini ve almasını, kısa mesaj göndermesini ve almasını ve oyun oynamasını sağlar.

WAP’ın Dezavantajları

  • WAP, kablosuz cihazların bant genişliği ve gecikme süresi gibi kısıtlamalarını dikkate alarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, WAP üzerinden erişilen web sayfaları ve uygulamalar genellikle masaüstü bilgisayarlar için tasarlanmış olanlardan daha basittir.
  • WAP, kablosuz cihazların ekran boyutlarını dikkate alarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, WAP üzerinden erişilen web sayfaları ve uygulamalar genellikle masaüstü bilgisayarlar için tasarlanmış olanlardan daha az bilgi içerir.
  • WAP, kablosuz cihazların işlemci hızlarını dikkate alarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, WAP üzerinden erişilen web sayfaları ve uygulamalar genellikle masaüstü bilgisayarlar için tasarlanmış olanlardan daha yavaştır.

WAP ile İlgili Faydalı Siteler

WAP ile İlgili Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi