west ne demek

West: Bir Yönün Hikayesi

West, 2010 yılında kurulan İngiliz-İrlandalı bir erkek grubu. Grup, Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles ve Louis Tomlinson’dan oluşuyor. West, 2010 yılında İngiliz televizyon programı The X Factor’ın yedinci sezonunda yarışarak üçüncü oldu. Yarışmadan sonra grup, Syco Music ile bir anlaşma imzaladı ve 2011 yılında ilk albümleri “Up All Night”ı yayınladı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir numaraya yükseldi ve dünya çapında 12 milyon kopya sattı.

West’in ikinci albümü “Take Me Home”, 2012 yılında yayınlandı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir numaraya yükseldi ve dünya çapında 11 milyon kopya sattı. Grubun üçüncü albümü “Midnight Memories”, 2013 yılında yayınlandı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir numaraya yükseldi ve dünya çapında 10 milyon kopya sattı.

West’in dördüncü albümü “Four”, 2014 yılında yayınlandı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir numaraya yükseldi ve dünya çapında 9 milyon kopya sattı. Grubun beşinci albümü “Made in the A.M.”, 2015 yılında yayınlandı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir numaraya yükseldi ve dünya çapında 8 milyon kopya sattı.

West, 2016 yılında dağıldığını açıkladı. Grup, dağılmadan önce dünya çapında 150 milyon kopya satan beş stüdyo albümü yayınladı. West, dağıldıktan sonra da en çok satan erkek grubu olarak kaldı.

West, müzik kariyerinin yanı sıra televizyon ve film projelerinde de yer aldı. Grup, 2013 yılında “This Is Us” adlı bir belgesel yayınladı. Belgesel, grubun The X Factor’dan dağılmasına kadar olan süreci anlatıyor. West, 2015 yılında “Where We Are – The Concert Film” adlı bir konser filmi yayınladı. Film, grubun 2014 yılında gerçekleştirdiği Where We Are Tour’un Londra ayağında çekilen görüntülerden oluşuyor.

West, dağıldıktan sonra da müzik kariyerlerine devam etti. Niall Horan, 2017 yılında “Flicker” adlı ilk solo albümünü yayınladı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir numaraya yükseldi. Zayn Malik, 2016 yılında “Mind of Mine” adlı ilk solo albümünü yayınladı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir numaraya yükseldi. Liam Payne, 2019 yılında “LP1” adlı ilk solo albümünü yayınladı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk 10’a girdi. Harry Styles, 2017 yılında “Harry Styles” adlı ilk solo albümünü yayınladı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bir numaraya yükseldi. Louis Tomlinson, 2020 yılında “Walls” adlı ilk solo albümünü yayınladı. Albüm, Birleşik Krallık’ta ve Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk 10’a girdi.

West, dağıldıktan sonra da en çok satan erkek grubu olarak kaldı. Grup, dünya çapında 150 milyon kopya satan beş stüdyo albümü yayınladı. West, müzik kariyerinin yanı sıra televizyon ve film projelerinde de yer aldı. Grup, dağıldıktan sonra da müzik kariyerlerine devam etti.


Yayımlandı

kategorisi