ybp nedir

YBP (Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi)

YBP, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geliştirilen ve yükseköğretim kurumlarının (YÖK) eğitim-öğretim, araştırma, yayın ve diğer faaliyetlerine ilişkin verilerin toplanması, işlenmesi, saklanması ve raporlanması amacıyla kullanılan bir bilgi yönetim sistemidir. YBP, YÖK’ün stratejik karar alma süreçlerine destek sağlamak, yükseköğretim sisteminin izlenmesi ve değerlendirilmesi için gerekli bilgileri üretmek ve yükseköğretim kurumlarının yönetim süreçlerini iyileştirmek amacıyla kullanılmaktadır.

YBP’nin Konusu

YBP’nin konusu, yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim, araştırma, yayın ve diğer faaliyetlerine ilişkin verilerin toplanması, işlenmesi, saklanması ve raporlanmasıdır. YBP, yükseköğretim kurumlarının öğrenci, öğretim elemanı, ders, program, bölüm, fakülte, enstitü, araştırma merkezi, yayın, proje, mali ve diğer faaliyetlerine ilişkin verileri içermektedir.

YBP’nin Amacı

YBP’nin amacı, YÖK’ün stratejik karar alma süreçlerine destek sağlamak, yükseköğretim sisteminin izlenmesi ve değerlendirilmesi için gerekli bilgileri üretmek ve yükseköğretim kurumlarının yönetim süreçlerini iyileştirmektir. YBP, YÖK’ün yükseköğretim sisteminin yönetimi ve geliştirilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlamakta ve yükseköğretim kurumlarının yönetim süreçlerini iyileştirmelerine yardımcı olmaktadır.

YBP’nin Faydaları

YBP, YÖK’ün stratejik karar alma süreçlerine destek sağlamak, yükseköğretim sisteminin izlenmesi ve değerlendirilmesi için gerekli bilgileri üretmek ve yükseköğretim kurumlarının yönetim süreçlerini iyileştirmek gibi birçok fayda sağlamaktadır. YBP, YÖK’ün yükseköğretim sisteminin yönetimi ve geliştirilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlamakta ve yükseköğretim kurumlarının yönetim süreçlerini iyileştirmelerine yardımcı olmaktadır.

YBP’nin Kullanımı

YBP, YÖK tarafından geliştirilen ve yükseköğretim kurumlarının kullanımına sunulan bir bilgi yönetim sistemidir. YBP, yükseköğretim kurumlarının öğrenci, öğretim elemanı, ders, program, bölüm, fakülte, enstitü, araştırma merkezi, yayın, proje, mali ve diğer faaliyetlerine ilişkin verilerini toplamak, işlemek, saklamak ve raporlamak için kullanılmaktadır. YBP, yükseköğretim kurumlarının yönetim süreçlerini iyileştirmek ve YÖK’ün stratejik karar alma süreçlerine destek sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

YBP’nin Geliştirilmesi

YBP, YÖK tarafından sürekli olarak geliştirilmektedir. YBP’nin geliştirilmesi, yükseköğretim sisteminin değişen ihtiyaçlarına göre yapılmaktadır. YBP’nin geliştirilmesi, YÖK’ün stratejik karar alma süreçlerine destek sağlamak, yükseköğretim sisteminin izlenmesi ve değerlendirilmesi için gerekli bilgileri üretmek ve yükseköğretim kurumlarının yönetim süreçlerini iyileştirmek amacıyla yapılmaktadır.

YBP’nin Geleceği

YBP, YÖK’ün stratejik karar alma süreçlerine destek sağlamak, yükseköğretim sisteminin izlenmesi ve değerlendirilmesi için gerekli bilgileri üretmek ve yükseköğretim kurumlarının yönetim süreçlerini iyileştirmek amacıyla kullanılmaya devam edecektir. YBP, yükseköğretim sisteminin değişen ihtiyaçlarına göre sürekli olarak geliştirilecektir. YBP’nin geleceği, yükseköğretim sisteminin geleceği ile yakından ilişkilidir. Yükseköğretim sisteminin gelişmesiyle birlikte YBP de gelişmeye devam edecektir.


Yayımlandı

kategorisi