z ingilizce okunuşu

Z: Kayıp Şehrin Efsanesi

Z: Kayıp Şehrin Efsanesi, 2016 yılında vizyona giren bir macera filmidir. Film, Amazon ormanlarında kayıp bir şehri arayan bir kaşif ekibinin hikayesini anlatıyor. Film, James Gray tarafından yönetilmiş ve Brad Pitt, Charlie Hunnam, Sienna Miller ve Robert Pattinson gibi oyuncular rol almıştır.

Film, İngiliz kaşif Percy Fawcett’in gerçek hikayesinden esinlenmiştir. Fawcett, 1925 yılında Amazon ormanlarında kaybolmuş ve bir daha asla bulunamamıştır. Film, Fawcett’in kaybolmadan önceki hayatını ve Amazon ormanlarındaki yolculuğunu anlatıyor.

Film, eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştır. Film, görsel efektleri, oyunculukları ve hikayesiyle övgü toplamıştır. Film, dünya çapında 226 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

Konusu

Film, 1906 yılında İngiltere’de başlıyor. Percy Fawcett (Brad Pitt), İngiliz ordusunda görev yapan bir subaydır. Fawcett, Amazon ormanlarında kayıp bir şehri aramak için bir keşif gezisi düzenlemek istiyor. Fawcett, keşif gezisine katılmak için bir ekip kuruyor. Ekipte, Fawcett’in arkadaşı Henry Costin (Charlie Hunnam), Fawcett’in karısı Nina Fawcett (Sienna Miller) ve Fawcett’in oğlu Jack Fawcett (Tom Holland) yer alıyor.

Ekip, 1906 yılında Amazon ormanlarına gidiyor. Ekip, Amazon ormanlarında birçok zorlukla karşılaşıyor. Ekip, vahşi hayvanlarla, yerli kabilelerle ve hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Ekip, sonunda kayıp şehri buluyor. Ancak, kayıp şehir Fawcett’in hayal ettiği gibi bir yer değildir. Kayıp şehir, terk edilmiş bir şehirdir.

Ekip, kayıp şehirden ayrılıyor ve İngiltere’ye geri dönüyor. Fawcett, İngiltere’ye döndükten sonra Amazon ormanlarına geri dönmek için planlar yapıyor. Ancak, Fawcett 1925 yılında Amazon ormanlarında kayboluyor ve bir daha asla bulunamamıştır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi