zahit bizi tan eyleme ne demek

Zahit Bizi Tan Eyleme Ne Demek?

Zahit bizi tan eyleme, genellikle dervişlerin veya sufilerin dünyadan elini eteğini çekerek, dünyevi zevklerden uzaklaşarak ve yalnız bir hayat yaşayarak Tanrı’ya yaklaşmaya çalışmasını ifade eden bir söz öbeğidir. Bu söz öbeği, dervişlerin veya sufilerin dünyadan uzaklaşarak Tanrı’ya yaklaşmaya çalışmasını eleştiren veya alay eden kişiler tarafından kullanılır.

Zahit bizi tan eyleme söz öbeği, ilk olarak 13. yüzyılda yaşamış olan Mevlana Celaleddin-i Rumi tarafından kullanılmıştır. Mevlana, bu söz öbeğini, dervişlerin veya sufilerin dünyadan uzaklaşarak Tanrı’ya yaklaşmaya çalışmasını eleştirmek için kullanmıştır. Mevlana, dervişlerin veya sufilerin dünyadan uzaklaşarak Tanrı’ya yaklaşmaya çalışmasının yanlış olduğunu ve insanların Tanrı’ya yaklaşmak için dünyadan uzaklaşmalarına gerek olmadığını savunmuştur.

Zahit bizi tan eyleme söz öbeği, günümüzde de sıklıkla kullanılır. Bu söz öbeği, genellikle dervişlerin veya sufilerin dünyadan uzaklaşarak Tanrı’ya yaklaşmaya çalışmasını eleştiren veya alay eden kişiler tarafından kullanılır. Ancak, bu söz öbeği, bazen de dervişlerin veya sufilerin dünyadan uzaklaşarak Tanrı’ya yaklaşmaya çalışmasını öven veya takdir eden kişiler tarafından da kullanılır.

Zahit Bizi Tan Eyleme Söz Öbeğinin Konusu

Zahit bizi tan eyleme söz öbeğinin konusu, dervişlerin veya sufilerin dünyadan uzaklaşarak Tanrı’ya yaklaşmaya çalışmasıdır. Bu söz öbeği, dervişlerin veya sufilerin dünyadan uzaklaşarak Tanrı’ya yaklaşmaya çalışmasını eleştiren veya alay eden kişiler tarafından kullanılır. Ancak, bu söz öbeği, bazen de dervişlerin veya sufilerin dünyadan uzaklaşarak Tanrı’ya yaklaşmaya çalışmasını öven veya takdir eden kişiler tarafından da kullanılır.

Zahit Bizi Tan Eyleme Söz Öbeğiyle İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi