zargana erkek ne demek

Zargana Erkek Ne Demek?

Zargana erkek, zargana balığının erkek cinsidir. Zargana balığı, uzun ve ince gövdeli, gümüş rengi pullarla kaplı bir balıktır. Genellikle 20-30 cm uzunluğunda olur, ancak bazı türleri 1 metreye kadar ulaşabilir. Zargana balığı, Akdeniz, Karadeniz ve Atlantik Okyanusu’nda yaşar.

Zargana erkek, zargana balığının üreme döneminde dişinin yumurtalarını döllemesi için gerekli olan spermleri üretir. Zargana erkek, dişiden daha küçük ve daha ince gövdelidir. Ayrıca, zargana erkeğin sırt yüzgeci dişinin sırt yüzgecinden daha uzundur.

Zargana erkek, genellikle ilkbahar ve yaz aylarında üreme dönemine girer. Bu dönemde, zargana erkekleri dişileri çekmek için çeşitli gösteriler yaparlar. Örneğin, zargana erkekleri suyun yüzeyinde zıplarlar, kuyruklarını çırparlar ve vücutlarını bükerler.

Zargana erkek, dişinin yumurtalarını dölledikten sonra, dişinin yumurtaları suyun yüzeyine bırakır. Yumurtalar, birkaç hafta içinde çatlar ve yavru zargana balıkları ortaya çıkar. Yavru zargana balıkları, ilk birkaç ay boyunca planktonlarla beslenirler. Daha sonra, küçük balıklar ve kabuklularla beslenmeye başlarlar.

Zargana erkek, lezzetli eti nedeniyle avlanır. Zargana balığı, genellikle ızgara, kızartma veya fırında pişirilir. Ayrıca, zargana balığı turşu yapılarak da tüketilebilir.

Zargana Erkek ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi