zilzal suresi arapça

Zilzal Suresi Arapça: Konusu ve Tefsiri

Zilzal Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 99. suresidir. 8 ayetlik bir suredir ve Mekke’de indirilmiştir. Sure, adını ilk ayetinde geçen “zilzal” kelimesinden almıştır. Zilzal, “deprem” anlamına gelir.

Sure Konusu

Zilzal Suresi, kıyamet günü ve insanların hesap vereceği günü anlatmaktadır. Sure, kıyamet gününün dehşetini ve insanların yaşadığı korkuyu tasvir etmektedir. Ayrıca, insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri ve adaletin tecelli edeceği vurgulanmaktadır.

Sure Tefsiri

Zilzal Suresi’nin ilk ayetinde, kıyamet gününün yaklaştığı ve insanların korku içinde beklediği anlatılmaktadır. İkinci ayette, yerin sarsılacağı ve dağların yerinden oynayacağı belirtilmektedir. Üçüncü ayette, insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri ve adaletin tecelli edeceği vurgulanmaktadır. Dördüncü ayette, insanların amellerinin tartılacağı ve iyilik yapanların cennete, kötülük yapanların ise cehenneme gideceği anlatılmaktadır. Beşinci ayette, insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri ve adaletin tecelli edeceği tekrar vurgulanmaktadır. Altıncı ayette, insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri ve adaletin tecelli edeceği üçüncü kez vurgulanmaktadır. Yedinci ayette, insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri ve adaletin tecelli edeceği dördüncü kez vurgulanmaktadır. Sekizinci ayette, insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri ve adaletin tecelli edeceği beşinci kez vurgulanmaktadır.

Sure ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi