zilzal suresi arapça yazılışı

Zilzal Suresi Arapça Yazılışı:

زِلْزَالٌ إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا وَقَالَ الْإِنْسَانُ مَا لَهَا يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا بِأَنَّ رَبَّكَ أَوْحَى لَهَا يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِيُرَوْا أَعْمَالَهُمْ فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ

Zilzal Suresi Konusu:

Zilzal Suresi, Kıyamet Günü’nün dehşetini ve insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri günü anlatan bir suredir. Sure, depremin şiddetiyle yerin sarsılması ve yerin içinden ağırlıklarının çıkarılmasıyla başlar. İnsanlar, o günün dehşetinden dolayı ne yapacaklarını bilemezler ve yerin onlara neler söyleyeceğini merak ederler.

Surede, Allah’ın yerin içine vahyettiği ve yerin o gün insanların yaptıklarını anlatacağı belirtilir. İnsanlar, o gün yaptıklarının karşılığını görmek için tek tek ortaya çıkarlar. Kim iyi işler yapmışsa, onun karşılığını görür. Kim de kötü işler yapmışsa, onun karşılığını görür.

Sure, insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri günü hatırlatarak, onları iyi işler yapmaya teşvik eder. Surede, insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri günün çok yakın olduğu ve insanların bu günü unutmamaları gerektiği belirtilir.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi