all eyez on me ne demek

All Eyez on Me: Tupac Shakur’un Yaşamı ve Mirası

All Eyez on Me, 2017 yapımı bir Amerikan biyografik drama filmidir. Film, Tupac Shakur’un hayatını ve kariyerini anlatıyor. Film, Shakur’un çocukluğundan başlayarak, müzik kariyerinin yükselişini ve düşüşünü, hapishane yıllarını ve son olarak 1996’da öldürülmesini konu alıyor.

Film, Benny Boom tarafından yönetildi ve L.T. Hutton tarafından yazıldı. Filmde Demetrius Shipp Jr., Danai Gurira, Lauren Cohan, Dominic L. Santana, Jamal Woolard ve Keith Robinson rol aldı.

All Eyez on Me, 16 Haziran 2017’de Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girdi. Film, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler filmin Shakur’un hayatını doğru bir şekilde tasvir ettiğini ve Shipp’in Shakur’u canlandırmasının mükemmel olduğunu övdü. Diğer eleştirmenler ise filmin çok uzun olduğunu ve Shakur’un hayatının bazı önemli olaylarını atladığını eleştirdi.

All Eyez on Me, gişede başarılı oldu. Film, dünya çapında 193 milyon dolar hasılat elde etti. Film, Shakur’un hayranları arasında popüler oldu ve Shakur’un hayatı ve mirası hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için iyi bir kaynak oldu.

Konusu

All Eyez on Me, Tupac Shakur’un hayatını ve kariyerini anlatıyor. Film, Shakur’un çocukluğundan başlayarak, müzik kariyerinin yükselişini ve düşüşünü, hapishane yıllarını ve son olarak 1996’da öldürülmesini konu alıyor.

Film, Shakur’un New York’ta doğmasıyla başlıyor. Shakur, annesi Afeni Shakur ve üvey babası Mutulu Shakur tarafından büyütüldü. Shakur, çocukluğundan itibaren müzikle ilgilendi ve 12 yaşında rap yapmaya başladı.

Shakur, 1991 yılında ilk albümü 2Pacalypse Now’ı çıkardı. Albüm, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve ticari olarak başarılı oldu. Shakur, 1993 yılında ikinci albümü Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.’ı çıkardı. Albüm, Shakur’un en başarılı albümü oldu ve dünya çapında 6 milyon kopya sattı.

Shakur, 1994 yılında tecavüz suçlamasıyla tutuklandı ve dokuz ay hapis yattı. Shakur, hapisten çıktıktan sonra üçüncü albümü Me Against the World’ü çıkardı. Albüm, Shakur’un en iyi albümü olarak kabul edilir ve dünya çapında 4 milyon kopya sattı.

Shakur, 1996 yılında dördüncü albümü All Eyez on Me’yi çıkardı. Albüm, Shakur’un en başarılı albümü oldu ve dünya çapında 10 milyon kopya sattı. Shakur, aynı yıl 7 Eylül’de Las Vegas’ta vurularak öldürüldü.

Karakterler

  • Tupac Shakur: Demetrius Shipp Jr.
  • Afeni Shakur: Danai Gurira
  • Jada Pinkett Smith: Lauren Cohan
  • Suge Knight: Dominic L. Santana
  • Biggie Smalls: Jamal Woolard
  • Snoop Dogg: Keith Robinson

Yapım

All Eyez on Me, 2015 yılında duyuruldu. Filmin yönetmenliğini Benny Boom üstlendi ve senaryosunu L.T. Hutton yazdı. Filmin çekimleri 2016 yılında Atlanta, Georgia’da başladı.

Film, 16 Haziran 2017’de Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girdi. Film, eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Bazı eleştirmenler filmin Shakur’un hayatını doğru bir şekilde tasvir ettiğini ve Shipp’in Shakur’u canlandırmasının mükemmel olduğunu övdü. Diğer eleştirmenler ise filmin çok uzun olduğunu ve Shakur’un hayatının bazı önemli olaylarını atladığını eleştirdi.

All Eyez on Me, gişede başarılı oldu. Film, dünya çapında 193 milyon dolar hasılat elde etti. Film, Shakur’un hayranları arasında popüler oldu ve Shakur’un hayatı ve mirası hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için iyi bir kaynak oldu.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi