araf suresi 54 ayet arapça okunuşu

Araf Suresi 54. Ayet Arapça Okunuşu ve Meali

وَإِذْ قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ إِنَّكُمْ ظَلَمْتُمْ أَنْفُسَكُمْ بِاتِّخَاذِكُمُ الْعِجْلَ فَتُوبُوا إِلَىٰ بَارِئِكُمْ فَاقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ عِنْدَ بَارِئِكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ

Meali:

Ve Musa kavmine dedi ki: “Ey kavmim, siz buzağıyı ilah edinerek kendinize zulmettiniz. O halde Yaratıcınıza tevbe edin ve birbirinizi öldürün. Bu, Yaratıcınız katında sizin için daha hayırlıdır.” Bunun üzerine Allah onların tevbesini kabul etti. Çünkü O, tövbeleri çokça kabul edendir, çok merhametlidir.

Konusu:

Araf Suresi 54. ayet, Hz. Musa’nın kavmine yaptığı konuşmayı anlatmaktadır. Hz. Musa, kavminin buzağıyı ilah edinerek kendilerine zulmettiklerini söyler ve onlara tevbe etmelerini ve birbirlerini öldürmelerini emreder. Bu, Allah katında onlar için daha hayırlı olacaktır. Bunun üzerine Allah, onların tevbesini kabul eder ve onları bağışlar.

Ayetin Tefsiri:

  • “Ve Musa kavmine dedi ki:” ifadesi, Hz. Musa’nın kavmine hitaben yaptığı konuşmanın başlangıcını ifade eder.
  • “Ey kavmim, siz buzağıyı ilah edinerek kendinize zulmettiniz.” ifadesi, Hz. Musa’nın kavminin buzağıyı ilah edinerek kendilerine zulmettiklerini söylediğini ifade eder.
  • “O halde Yaratıcınıza tevbe edin ve birbirinizi öldürün.” ifadesi, Hz. Musa’nın kavmine tevbe etmelerini ve birbirlerini öldürmelerini emrettiğini ifade eder.
  • “Bu, Yaratıcınız katında sizin için daha hayırlıdır.” ifadesi, Hz. Musa’nın kavmine tevbe etmelerinin ve birbirlerini öldürmelerinin Allah katında onlar için daha hayırlı olacağını söylediğini ifade eder.
  • “Bunun üzerine Allah onların tevbesini kabul etti.” ifadesi, Allah’ın kavmin tevbesini kabul ettiğini ifade eder.
  • “Çünkü O, tövbeleri çokça kabul edendir, çok merhametlidir.” ifadesi, Allah’ın tövbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olduğunu ifade eder.

Ayetin Önemi:

Araf Suresi 54. ayet, Hz. Musa’nın kavmine yaptığı konuşmayı anlatmaktadır. Bu konuşma, Hz. Musa’nın kavminin buzağıyı ilah edinerek kendilerine zulmettiklerini ve Allah’a tevbe etmeleri gerektiğini söylediği önemli bir konuşmadır. Bu konuşma, aynı zamanda Allah’ın tövbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olduğunu göstermektedir.

Ayetle İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi