cuma suresi arapça oku dinle

Cuma Suresi Arapça Oku Dinle

Cuma Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 62. suresi olup 11 ayetlerden oluşmaktadır. Sure, adını cuma günü yapılan namazdan almaktadır. Cuma Suresi, cuma günü müminlere namaz kılmalarını ve Allah’ı zikretmelerini emretmektedir.

Cuma Suresi Arapça Oku

بسم الله الرحمن الرحيم

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِالصَّلَاةِ مِنْ يَوْ مِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلى ذِكْرِ اللهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ إِنَّ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَتَّقُونَ

فَإِذَا قُضِيَتِ الصَّلَاةُ فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللهِ وَاذْكُرُوا اللهِ كَثِيرًا لَّعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

وَإِذَا رَأَوْا تِجَارَةً أَوْ لَهْوًا انْفَضُّوا إِليها وَتَرَكُواكَ قَائِمًا قُلْ مَا عِنْدَ اللهِ خَيْرٌ مِنْ لَهْوِكُمْ وَتِجَارَتِكُمْ وَاللهُ خَيْرُ الرَّازِقِينَ

Cuma Suresi Türkçe Meali

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapılıp ezan okunduğu takdirde, hemen alışverişi bırakıp Allah’ı anmak üzere namaz kılın. Eğer sakınanlardan iseniz, bu sizin için daha hayırlüdür.

Namaz kılındıktan hemen sonrada yeryüzü üzerinde dağılıp Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın ve Allah’ı çokça zikredin. Umulmaktadır ki kurtuluşu bulursunuz.

Etrafta bir alışverin ya da bir eğlence gördükleri takdirde, hemen oraya dağılıp seni ayakta bırakıp giderler. De ki: “Allah’ın katında olan, sizin eğlencenizden ve alışverinizden daha hayırlüdür. Allah, rızkı verenler içinde en hayırlısının ta kendisidir.”

Cuma Suresi Konusu

Cuma Suresi, cuma günü müminlere namaz kılmalarını ve Allah’ı zikretmelerini emretmektedir. Sure, aynı zamanda müminlere dünya işlerine dalıp Allah’ı unutmamaları ve Allah’ın rızkından nasiplenmeleri gerektiğini öğüt vermektedir.

Cuma Suresi ile İlgili Siteler ve Kaynaklar


Yayımlandı

kategorisi