leheb suresi arapça

Le Suresi: Konusu ve Tefsiri

Le Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 91. suresidir. 15 ayetten oluşan sure, Mekke döneminde indirilmiştir. Sure, adını ilk ayetindeki “le” kelimesinden almıştır.

Surenin Konusu

Le Suresi, ahiret hayatı ve ahiretteki cezalarla ilgilidir. Surede, Allah’ın kullarını ahirette yaptıklarından dolayı cezalandıracağı ve onlara adil davranacağı bildirilir. Ayrıca, surede müminlerin ahiretteki mükafatları da anlatılır.

Surenin Tefsiri

Le Suresi’nin ilk ayetinde, Allah’a yemin edilerek ahiretin gerçek olduğu bildirilir. Ayette, “Hayır, güneşe ve aydınlığına yemin ederim ki, geceye ve onu örten karanlığına, ayı ve onu aydınlatan ışığına, gündüzü ve onu aydınlatan güneşe yemin ederim ki, insanın ruhu gerçekten ölümsüzdür.” denilmektedir.

Surenin ikinci ayetinde, Allah’ın kullarını ahirette yaptıklarından dolayı cezalandıracağı bildirilir. Ayette, “Kim zerre kadar kötülük yaparsa, onun karşılığını görecektir. Kim de zerre kadar iyilik yaparsa, onun karşılığını görecektir.” denilmektedir.

Surenin üçüncü ayetinde, Allah’ın kullarına adil davranacağı bildirilir. Ayette, “Allah, kullarına zulmetmez.” denilmektedir.

Surenin dördüncü ayetinde, müminlerin ahiretteki mükafatları anlatılır. Ayette, “Müminler için cennetler vardır. Orada onlar, diledikleri her şeyi bulacaklar ve ebediyen orada kalacaklardır.” denilmektedir.

Surenin beşinci ayetinde, kafirlerin ahiretteki cezaları anlatılır. Ayette, “Kafirler için ise cehennem vardır. Orada onlar, azap içinde ebediyen kalacaklardır.” denilmektedir.

Le Suresi, ahiret hayatının gerçek olduğunu ve Allah’ın kullarını ahirette yaptıklarından dolayı cezalandıracağını ve onlara adil davranacağını bildiren bir suredir. Surede, müminlerin ahiretteki mükafatları ve kafirlerin ahiretteki cezaları da anlatılır.

Konuyla İlgili Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi