pound ne demek

Pound

Pound, İngiliz para birimidir. Sembolü £’dir. 1 pound, 100 peniye eşittir. Pound, dünyanın en eski para birimlerinden biridir ve 12. yüzyılda İngiltere’de kullanılmaya başlanmıştır. Pound, İngiltere’nin yanı sıra, Kuzey İrlanda, Man Adası, Guernsey ve Jersey’de de resmi para birimidir.

Pound’un Tarihi

Pound, 12. yüzyılda İngiltere’de kullanılmaya başlanmıştır. O dönemde, pound, bir troy ons gümüşe eşitti. 13. yüzyılda, pound, altın ve gümüş olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Altın pound, bir troy ons altına eşitti, gümüş pound ise bir troy ons gümüşe eşitti. 1816 yılında, pound, altın standardına bağlanmıştır. Bu, pound’un değerinin altının değerine sabitlendiği anlamına geliyordu. 1931 yılında, pound, altın standardından çıkarılmıştır. Bu, pound’un değerinin serbestçe dalgalanmaya başlaması anlamına geliyordu.

Pound’un Değeri

Pound’un değeri, diğer para birimlerine göre sürekli olarak değişmektedir. Pound’un değeri, İngiltere’nin ekonomik durumu, faiz oranları ve küresel ekonomik koşullar gibi birçok faktöre bağlıdır. 2023 yılı itibarıyla, 1 pound, yaklaşık 1,20 ABD dolarına eşittir.

Pound’un Kullanımı

Pound, İngiltere’nin yanı sıra, Kuzey İrlanda, Man Adası, Guernsey ve Jersey’de de resmi para birimidir. Pound, ayrıca, birçok ülkede döviz olarak kullanılır. Pound, dünyanın en çok işlem gören dövizlerden biridir.

Pound ile İlgili Faydalı Siteler

Pound ile İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi